Teatteri Jurkka

Vironkatu 7, Helsinki

Teatteri Jurkka on ammattihuoneteatteri Vironkadulla Helsingin Kruununhaassa. Kotimaisia kantaesityksiä, klassikkotulkintoja ja vierailuesityksiä. Omien tuotantojen lisäksi Teatteri Jurkka tekee myös yhteistuotantoja.

Kalajärven kirjasto

Ruskaniitty 4, Espoo

Http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kalajarven_kirjasto

Kallion kirkko

Itäinen Papinkatu 2, Helsinki

Kallion harmaagraniittinen kirkko vuodelta 1912 on yksi Helsingin näkyvimmistä maamerkeistä. Se sijaitsee Kallion kaupunginosassa Helsingin pisimmän suoran katuakselin päässä. Kallion kirkko palvelee Suomen kaupunkimaisinta, tiheimmin asuttua ja nuorten aikuisten suosimaa asumisaluetta. http://www.helsinginseurakunnat.fi/seurakunnat/kallio.html

Kampin kappeli

Simonkatu 7, Helsinki

Kampin kappeli sijaitsee Helsingin Narinkkatorin laidalla, ihmisten keskellä. Kappeli on tarkoitettu hiljentymisen ja kohtaamisen paikaksi. Se tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua keskellä Suomen ehkä vilkkainta ympäristöä.

Kumppanuustalo Hanna

Sturenkatu 12, Helsinki

Lauttasaaren kirkko

Myllykallionrinne 1, Helsinki

Hiekkapuhalletusta valkobetonista rakennettu Lauttasaaren kirkko valmistui vuonna 1958. Luonto on Lauttasaaren maamerkkinä toimivaa kirkkoa lähellä, ja päivänvalo tulvii kirkkosalin suurista ikkunoista.

Lauttasaaren kirjasto

Pajalahdentie 10a, Helsinki

LéSPACE

Kuortaneenkatu 8, Helsinki

LéSPACE on kulttuuritila; juhla-ja esitystila, harjoitus- ja esitystilan vuokraaja, anniskeluravintola, työtilaverkosto ja tanssistudio.

Lilla Teatern

Yrjönkatu 30, Helsinki

Http://www.hkt.fi/lillateatern/

Merimelojien maja

Merikannontie 10, Helsinki

Merimelojien maja sijaitsee luonnonkauniilla paikalla saaressa Eteläisellä Humalluodolla. Majan on suunnitellut Merimelojien jäsen, arkkitehti Pauli Blomstedt. Maja rakennettiin alunperin vuoden 1940 Olympialaisia varten, mutta toinen maailmansota esti niiden järjestämisen. Maja ja melontaradat olivat vuoden 1952 Olympialaisten kisanäyttämönä. Majassa on tilaa 200 hengelle ja soveltuu mainiosti [...]

Merisatamanranta

Merisatamanranta, Helsinki

Mikael Agricolan kirkko

Tehtaankatu 23, Helsinki

Suomen kirjakielelle pohjan luoneen piispa Mikael Agricolan nimikkokirkko kohoaa Punavuoren ja Eiran kattojen ylle. Mikael Agricolan kirkko on yksi maamme vilkkaimmin käytetyistä kirkoista. Se tunnetaan Tuomasmessun kotipaikkana ja Agricola-liikkeen kokeilevasta seurakuntatyöstä.

MysticALArt

Mäkelänkatu 16, Helsinki

Taidegalleria

Nuuksion kansallispuisto

Haukkalammentie 32, Espoo

Elokuvateatteri Orion

Eerikinkatu 15, Helsinki

Orion on vuonna 1928 auennut art deco -teatteri, jossa esitetään kansallisen audiovisuaalisen arkiston ohjelmistoa. Vuokrattavissa myös yksityiskäyttöön.

Ravintola Grotesk

Ludviginkatu 10, Helsinki

Michelin-tähdellä palkitusta Demosta tutut Tommi Tuominen ja Teemu Aura omistavat tämän marraskuun 2007 alussa avautuneen ruokaravintolakokonaisuuden. Ravintola Grotesk tarjoaa mutkatonta ja maukasta ruokaa. Loistavalla paikalla sijaitseva ravintola Grotesk tarjoaa jokaiselle jotakin: janoiselle loistavia drinkkejä tai kuplajuomia ja nälkäiselle hyvin valmistettua, maistuvaa ruokaa. Ravintola on saanut [...]

Ryhmäteatteri

Helsinginkatu 25, Helsinki

Ryhmäteatteri on Suomen vanhin ns. vapaa teatteriryhmä ja aktiivinen pääkaupunkiseudun kulttuuritoimija. 380-paikkainen näyttämö Helsinginkadulla Kallion sydämessä sekä 560-paikkainen katettu kesäteatteri Suomenlinnassa. Ohjelmistoon kuuluvat vahvasti uudet kotimaiset kantaesitykset sekä dramatisoinnit. Näyttämöt sijaitsevat osoitteessa Helsinginkatu 25 ja Suomenlinnassa.

Seurasaaren ulkomuseo, Seurasaari

Seurasaari, Helsinki

Seurasaaren ulkomuseossa voi tutustua menneen ajan asumiseen ja suomalaiseen kansanperinteeseen. Suomen eri maakunnista siirretyt rakennukset sekä niiden interiöörit kertovat torppareiden, talonpoikien ja säätyläisten elämästä 1700-luvulta viime vuosisadalle. Museossa on tällä hetkellä 85 erillistä rakennusta. Kansanpukuihin pukeutuneet oppaat johdattavat museokävijät entisajan elämään savupirteissä, tuvissa ja saleissa. [...]

Sibelius-monumentti

Sibeliuksen puisto, Taka-Töölö, Helsinki

Eila Hiltunen alkoi abstrahoida veistostensa muotoja 1950-luvun loppupuolella. Pelkistäminen kulki rinnakkain teosten voimakkaan ekspressiivisyyden kanssa. Veistosten rujoon ilmeikkyyteen vaikutti hitsaustekniikka, jonka soveltamisessa kuvanveistoon Eila Hiltunen oli uranuurtaja Suomessa. Jean Sibelius (1865-1957) on Suomen musiikinhistorian huomattavin säveltäjä ja hän oli suomalaisen kulttuurin suurmiehiä. Sibeliuksen tuotannon rungon [...]

Suomenlinnan kesäteatteri

Susisaari, Helsinki

Suomenlinnan kesäteatteri tuo joka kesä uuden esityksen historialliseen miljööseen. Kesäteatteri sijaitsee Susisaaressa Hyvän Omantunnon linnakkeessa. Linnakkeessa on toiminut kesäteatteri vuodesta 1968 lähtien. Joka kesä uusi esitys Ryhmäteatterilta.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10